Afschrijving auto

Bij veel nieuwe dingen die te koop zijn is er sprake van afschrijving. Afschrijving betekent dat de waarde van een product op een gegeven moment onder de aanschafprijs ligt. Voor auto's is dit natuurlijk ook het geval. De afschrijving bij een auto is afhankelijk van veel zaken. Denk bijvoorbeeld aan de kilometerstand, de onderhoudshistorie en de algemene conditie van de auto.

Afschrijving nieuwe auto's

De afschrijving is het hoogst bij nieuwe auto's. Gemiddeld ligt deze in de eerste 5 jaar tussen de 35 en 50%. Dat betekent dus dat u een auto van nog maar 5 jaar oud soms al voor de helft van die nieuwprijs kunt kopen. En dat terwijl u er door ons uitgebreide test-en inspectiesysteem zeker van kan zijn dat de auto nog net zo fijn en betrouwbaar rijdt als toen hij nieuw was. Op deze manier kunt u veel geld besparen of voor hetzelfde geld voor een hogere klasse auto kiezen.

Een tweede voordeel is dat de afschrijving op een gebruikte auto veel minder hoog is. Dus terwijl een auto in de eerste 5 jaar soms wel 50% van zijn dagwaarde verliest, daar verliest een auto in de 5 jaar daarna gemiddeld maar 20% van zijn waarde. Hierdoor ligt uw, eventuele, verkoopprijs veel dichter bij de prijs waarvoor u hem aangeschaft heeft dan bij een nieuwe auto. Kijk dus eens in onze online showroom. Zit er niets voor u bij? Neem dan contact met ons op of houd de site in de gaten, want door ons unieke inkoopsysteem wisselt onze voorraad met grote regelmaat. Ook is het bij ons mogelijk uw huidige auto te verkopen of in te ruilen. Dat kan zelfs totaal digitaal geregeld worden.

Gerelateerde artikelen: